Μήνυμα Κοινοτικό Συμβούλιο Επιχειρήσεις Επικοινωνία
 

Όμορφες εικόνες και μυρουδιές χάρισε η Φύση στην Ποταμίτισσα. Ξεχωριστή θέση στις ομορφιές της Ποταμίτισσας κατέχουν τα ψηλά δέντρα, τα πλατάνια, οι σκλήδροι και οι λεύκες, αλλά και ο ποταμός Αμπελικός, ο οποίος ρέει σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην Ποταμίτισσα, συναντά κανείς μικρά περιβόλια με διάφορα οπωροφόρα δέντρα, όπως ροδακινιές, δαμασκηνιές, μηλιές, αχλαδιές, χρυσομηλιές, αλλά και λαχανικά. Υπάρχουν, όμως, και μικρές εκτάσεις με ελαιόδεντρα και αμπέλια. Τόσο η αμπελοκαλλιέργεια όσο και η ελαιοκαλλιέργεια στοχεύουν απλώς στην κάλυψη των οικιακών αναγκών των κατοίκων της κοινότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ποταμίτισσα από το χυμό των σταφυλιών, οι κάτοικοι του χωριού κατασκευάζουν παραδοσιακό κρασί, ζιβανία αλλά και παραδοσιακά εδέσματα, όπως «σιουτζούκο» και «κκιοφτέρκα».

Στην Ποταμίτισσα μπορεί να συναντήσει κανείς όλα τα είδη χλωρίδας και πανίδας της κυπριακής υπαίθρου. Ανάμεσα στις άγριες ομορφιές της Ποταμμίτισσας, είναι βέβαιο πως ο επισκέπτης  θα ξεχωρίσει τα διάφορα αρωματικά φυτά αλλά και τα καταπράσινα πεύκα.

Πηγές: 
Κοινοτικό Συμβούλιο
Γιώργου Καρούζη, Περιδιαβάζοντας την Κύπρο, Λεμεσός, Πόλη και Επαρχία, Λευκωσία 2001

 

Επιχειρήσεις
 
 
 
 
Επικοινωνία
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΤΑΜΙΤΙΣΣΑΣ
4879, Ποταμίτισσα, Λεμεσός
Τηλ: 25522428
Φαξ: 25521087

 
 
 
Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.